Vlissingen

Dit functionele ontwerp heeft Bouwbedrijf Kambier mogen bouwen voor de particulier-ondernemende opdrachtgever. De eigenaar heeft de woning en bedrijfsruimte zelf ontworpen en uitgewerkt. De woning bestaat uit een inpandig, aanliggende kantoorruimte en is compleet onderhoudsarm door kunststof geveldelen en kozijnen. De constructie bestaat uit prefab houtskelet die Kambier in haar eigen werkplaats heeft geproduceerd. De prefabhoutskelet wanden zijn een alternatieve bouwmethode op de traditionele (geïsoleerde) spouw-constructie. Het voordeel van houtskelet is dat het licht in gewicht is en indien er gekozen wordt voor prefab, het snel en gecontroleerd ter plaatse gemonteerd kan worden zoals ook in dit project is gedaan. 
Foto's: DVO-foto, Koudekerke 

Vlissingen

Aan de rand van het centrum van Vlissingen, op een rustige, centrale locatie, zijn in eigen beheer, samen met architect Abrahamse de Kock BNA Architecten uit Dordrecht, 2x drie rijtjes woningen ontwikkeld. De woningen 6x Duurzaam genaamd, worden gekenmerkt door de hoogwaardige afwerking. In de vanaf prijs zijn onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een hoekkeuken en een eigen parkeerplaats opgenomen. Dit project is de opvolger van het succesvolle project '7 x Duurzaam': zeven eengezinswoningen aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen. 

Vlissingen

Voor een gezondheidscentrum in Vlissingen mocht Bouwbedrijf Kambier de uitbreiding uitvoeren, die ontworpen is door Architectenbureau Ben Gillissen BNA uit Vlissingen. Bouwbedrijf Kambier heeft de constructie uitgewerkt en uitgevoerd. Het project kenmerkt zich door de staalconstructie, betonvloeren, houtskelet geïsoleerde wanden en de ontworpen plaat en kozijn openingen. Twee van de gevels leunen achterover, wat het ontwerp en de uitvoering bijzonder maakt.

Vlissingen

Landelijk gelegen tussen Koudekerke en Vlissingen heeft Bouwbedrijf Kambier een tweetal projecten uitgevoerd, waarbij een woning inclusief nieuwe aanbouw naar wens is vernieuwd. De verbouw van de woning met dakkapel is ontworpen door studio Nauta uit Rotterdam. De aanbouw, het gedeelte met de zwarte geveldelen, is ontworpen door Studio BOT uit Rotterdam. Voor beide ontwerpen heeft Bouwbedrijf Kambier de engineering uitgevoerd. Het project bevat o.a. een houtskelet constructie, houten kozijnen, golfplaten, dakvensters en badkamers. Bijzonder aan het ontwerp en de uitvoering is, hoe de dakkapel de woning architectonisch verrijkt en tevens op de eerste verdieping gelegen badkamer functioneel maakt. Bij de uitbreiding is het opvallend hoe de kozijnen exact tussen de geveldelen passen. Een project waarbij een fijne samenwerking was met het bouwteam, de opdrachtgever en de architecten.